Nuclearelectrica a terminat de curățat mâlul și algele de la centrala de la Cernavodă. Unitatea 1 a revenit la funcționare normală

Unitatea 1 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă funcţionează la putere nominală, lucrările aferente modificării parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei din cauza acumulării impurităţilor în apă fiind finalizate, informează Nuclearelectrica.

„Reducerea de putere a Unităţii 1 CNE Cernavodă a avut loc în noaptea de 23 august 2022 şi în data de 24 august 2022 şi a fost necesară pentru realizarea unor lucrări de modificare a parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei (partea clasică a centralei) din cauza acumulării impurităţilor în apă (alge, mâl).

Reducerea de putere şi realizarea lucrărilor s-au realizat în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă şi nu au avut niciun impact asupra personalului, securităţii nucleare, mediului înconjurător şi populaţiei”, precizează compania printr-un comunicat transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti, conform Agerpres.

Miercuri, Nuclearelectrica a anunţat că a redus cu 10% puterea Unităţii 1 a Centralei de la Cernavodă, în noaptea de 23 august şi în dimineaţa zilei de 24 august, pentru realizarea unor lucrări de modificare a parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei, din cauza acumulării impurităţilor în apă.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, contribuie cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie, prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. În acelaşi timp, Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed