Numărul universal pentru informaţii telefonice 118800 poate fi apelat doar din reţele Romtelecom, Orange, Vodafone şi UPC

„Numărul universal pentru informaţii telefonice este taxat de către reţeaua din care s-a făcut apelul. Astfel, în reţeaua Romtelecom costul este de 0,71 euro/minut (TVA inclus), în UPC – 1,19 lei/apel + 1,11 lei/minut (TVA inclus). În reţeaua Vodafone se va plăti 1,36 euro/apel + 0,30 euro/minut (TVA inclus), iar în reţeaua Orange 0,36 euro/apel + 0,45 euro/minut (TVA inclus), a declarat marţi directorul general al InfoClick, furnizorul serviciului universal al abonaţilor de telefonie, Kostas Papadopoulos.

Conform lui Papadopoulos, de la lansarea serviciului 118800, la 31 octombrie, au fost înregistrate un număr de 30.000 de apeluri. Comparativ, în Grecia, compania Newsphone, care administrează serviciul Universal şi acţionar minoritar al InfoClick, înregistreazp 40 milioane apeluri pe an.

Directorul general al InfoClick a declarat că mentenanţa serviciului este asigurată de compania sa, care în prezent operează şi un call center cu 50 de angajaţi. Acesta a mai spus că, potrivit ofertei făcute pentru câştigarea licitaţiei, InfoClick va investi în dezvoltarea serviciului 10 milioane euro, în următorii cinci ani.

Baza de date operată de InfoClick conţine trei milioane de numere de telefon, din toate reţelele, fixe şi mobile, printre care se numără şi numere de pe cartele preplătite.

„Cetăţenii îşi pot verifica în orice moment datele din registrul complet al abonaţilor de telefonie, pot solicita rectificare, eliminarea sau introducerea datelor lor de contact în registrul abonaţilor, în mod gratuit. Sfătuiesc toţi utilizatorii reţelelor de telefonie fixe sau mobile, abonaţi sau utilizatori de cartele preplătite, să îşi întrebe furnizorul despre acest registru şi despre situaţia lor. Numai cei care îşi dau acordul sunt trecuţi în acest registru”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglemetare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu.

Compania InfoClick, în asociere cu Newsphone Hellas SA Atena Grecia Sucursala Bucureşti, a câştigat licitaţia pentru a deveni furnizor universal pentru punerea la dispoziţia utilizatorilor a unui serviciu de informaţii privind abonaţii şi a unui registru al abonaţilor.

Oferte au mai fost depuse de companiile Mediasat SA, pentru licitaţia privind registrul abonaţilor şi pentru serviciul de informaţii privind abonaţii, şi compania SC Borg Design SRL, pentru registrul abonaţilor.

Ofertele InfoClick au fost declarate câştigătoare, cu un punctaj de 94,06 puncte din 100 posibile pentru registrul abonaţilor şi un punctaj maxim pentru serviciul de informaţii privind abonaţii.

InfoClick este desemnat furnizor de serviciu universal pe o perioadă de doi ani de la momentul punerii la dispoziţia utilizatorilor finali, pentru prima dată, a registrului abonaţilor şi a serviciului de informaţii privind abonaţii.

Conform ANCOM, compania desemnată furnizor de serviciu universal are obligaţia de a realiza şi administra baza de date completă, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România (inclusiv utilizatorii de cartele preplătite) care acceptă acest lucru.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. De acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed