O asociație la care George Simion a fost vicepreședinte a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI (Presshub)

Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul lider AUR George Simion a fost vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 euro din partea unor lideri politici, a unor companii cu influență în spațiul public, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI, arată un articol PRESShub, care citează tranzacțiile financiare ale organizației.

Asociația „Onoare și Patria” a fost parte a platformei unioniste Acțiunea 2012, principala umbrelă sub care George Simion, în prezent co-președinte și deputat AUR, a militat pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Printre unitățile militare care au donat se numără UM 0472 București (SRI) și UM 0149 (SPP).

Persoane care au deținut funcții importante în statul român apar pe lista celor care au donat organizației lui George Simion. Printre acestea, se numără: Vasile Dîncu, Gabriel Oprea, Viorica Dăncilă și Rodica Nassar, deputat PSD, fost președinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

Printre companiile care au donat mișcării unioniste coordonată de George Simion se numără RCS&RDS (45.000 lei în februarie 2014), Luxten Lighting Company SA. O donație a venit și de la Fundația The Group, ONG al companiei de publicitate The Group, condusă de Mihaela Nicola care scria în 2014, la revista „Intelligence”, publicație deținută de SRI.

Citește tot articolul pe PressHub.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed