O clinică din Capitală este suspectată de trafic internaţional de celule umane

Donatoarele erau femei tinere din România, care primeau diferite sume de bani pentru o recoltare de ovocite ce erau ulterior fertilizate. Procurorii DIICOT au făcut duminică o percheziţie la clinică, de unde au ridicat mai multe persoane cât şi documente.

Conform site-ului său, clinica Sabyc funcţionează de 10 ani, însă nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a putut confirma dacă a fost sau nu acreditată pentru fertilizarea în vitro.

Donatoarele erau femei tinere din România, care primeau diferite sume de bani pentru o recoltare de ovocite care erau ulterior fertilizate.

Victor Zota, directorul Agenţiei de Transplant, a declarat la Realitatea TV că clinica Sabyc are autorizaţie începând de săptămâna trecută. Directorul a mai precizat că este interzisă prin lege donarea ovocitelor contra cost.

Clinica a fost înfiinţată de o familie de medici israelieni în 1999 şi, oficial, a făcut până acum aproximativ 2.000 de inseminări artificiale. De serviciile ei au beneficiat contra unor sume între 10.000 şi 15.000 de euro cel puţin câteva sute de cupluri mai ales din Israel şi Germania.

 Nu se ştie încă dacă a fost cineva pus sub acuzare, câte persoane şi sub ce acuzaţii sunt cercetate.

Direcţia de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism din Bucureşti nu a confirmat oficial şi nici nu a oferit informaţii despre această anchetă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed