Obama în Thailanda, în prima sa vizită după realegerea sa în funcţia de preşedinte al SUA

Prima oprire a preşedintelui american în Thailanda a fost templul budist Wat Pho, una din cele mai faimoase atracţii turistice din Bangkok. După vizita la templu, Obama a fost primit de regele Bhumibol Adulyadej, în vârstă de 84 de ani, după care a avut o întâlnire cu premierul Yingluck Shinawatra.

 

‘Am crezut că este foarte important ca prima mea vizită după alegeri să fie în Thailanda, care este unul din aliaţii noştri importanţi’, a declarat Obama.

 

Turneul de trei zile în Asia al preşedintelui american va mai include o vizită în Myanmar şi participarea la un summit al statelor din estul Asiei ce va fi organizat în Cambodgia, în încercarea de a contracara creşterea influenţei Chinei şi a strânge legăturile SUA cu una din regiunile lumii cu cel mai puternic ritm de creştere.

 

În centrul acestui turneu se va afla vizita pe care o va întreprinde luni Obama în Myanmar, prima vizită a unui preşedinte american în această ţară, care face o tranziţie fragilă la democraţie după decenii de regim militar.

 

Deşi o serie de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au criticat vizita lui Obama în Myanmar, ţară care nu a finalizat încă reformele democratice, consilierii preşedintelui american au precizat că liderul de la Casa Albă va atrage atenţia asupra necesităţii progreselor în domeniul drepturilor omului.

 

În cursul vizitei sale în Myanmar, Obama se va întâlni cu preşedintele Thein Sein şi cu liderul opoziţiei Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, ca şi preşedintele SUA.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed