PACE la CFR! Salariile feroviarilor cresc cu circa 10% de la 1 ianuarie

Sindicaliștii din sectorul feroviar au ajuns luni la un acord cu Ministerul Transporturilor și vor beneficia de o creștere de salarii de circa 10%, de la începutul anului 2022, ca o primă etapă pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, conform surselor Economedia.

Potrivit acestora, la discuția la care au participat ministrul Tranporturilor și directorii companiilor feroviare s-a convenit acordarea unei creșteri salariale în debutul anului 2022, egală cu indicele creșterii prețurilor de consum (estimarea fiind de 10%) în condițiile asigurării cadrului legislativ (legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare), acest lucru fiind o prima etapă în asigurarea resurselor financiare pentru aplicarea Statutului personalului feroviar.

La negocieri s-a mai convenit „angajarea constantă a eforturilor comune pentru aplicarea următoarelor etape pentru aplicarea integrală a dispozițiilor Statutului personalului feroviar”. Totodată, personalul implicat în acțiunea spontană de astăzi nu va fi cercetat.

Citește integral pe economedia.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed