Pârtiile din Sinaia, luate cu asalt de turiști. Măsuri de urgență impuse de autorități

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului Sinaia a decis ca măsurile suplimentare pentru prevenirea răspândirii infectării să fie luate imediat în zonele aglomerate ale domeniului schiabil, a anunţat primăria.

 

Un restaurant va servi în premieră carne de pui crescută în laborator

 

Primarul Vlad Oprea a cerut ca numărul jandarmilor, al jandarmilor montani și al polițiștilor să fie suplimentat, astfel încât măsurile sanitare să fie respectate de oamenii prezenți sâmbătă la Cota 1000, 1400, 2000, în Valea Soarelui şi Valea Dorului.

 

Ion Dichiseanu, internat în la Spitalul de Urgență Floreasca! Marele actor a fost transportat cu ambulanța, cu probleme respiratorii severe

 

Totodată, CLSU a decis să trimită o cerere pentru a primi sprijin din partea Garnizoanei Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

 

Alte măsuri au vizat fluidizarea traficului rutier și creșterea numărului de locuri de parcare, astfel că, de sâmbătă s-a decis deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar şi crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 şi Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori.

 

Sarcini au primit și operatorii pe cablu care trebuie să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi. De asemenea, din 15 în 15 minute, sunt obligați să difuzeze mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanţare şi mască.

 

Ca măsură suplimentară se pregăteşte un Proiect de Hotărâre a Consiliului Local Sinaia prin care forţele de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancţiuni acelora care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil, potrivit Primăriei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed