Patriciu a mai pompat 40 mil. euro în Adevărul Holding

În 3 martie, asociaţii Adevărul Holding SRL, Dinu Patriciu şi S.C. Adevărul Distribuţie SRL, au aprobat raportul de majorare de capital social al societăţii cu suma de 176.549.917 lei, potrivit anunţului publicat în Monitorul Oficial.

 

Suma de peste 176 mil. lei reprezintă echivalentul a 29,97 mil. euro(calculat la cursul BNR de 4,2261 lei/euro), 15,160 mil. dolari (calculat la cursul BNR de 3,0800 lei/dolar) şi 3,180 mil. lei prin compensarea unor creanţe certe, lichide şi exigibile asupra societăţii cu emiterea şi distrubuirea către asociatul Dinu Patriciu a unui număr de 17.654.991 părţi sociale.

 

Contactat de Money.ro, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, nu a dorit să ofere mai multe informaţii pe marginea acestui subiect. “Vă mulţumesc pentru întrebare, dar nu pot să vă răspund”, a spus Imre.

 

În urma acestei majorări, capitalul social al Adevărul Holding a ajuns la peste 396 mil. lei, adică aproape 97 mil. euro.

 

La sfârşitul anului 2009, Adevărul Holding şi mai majorat capitalul social cu 28,6 mil. euro, reprezentând datorii ale companiei către Rompetrol Holding şi care au fost convervite în acţiuni. În afaceri, conversia creanţelor terţilor în acţiuni este o practică des întâlnită.

 

Adevărul Holding a înregistrat piederi de peste 48 de milioane de lei în 2008 şi de 12,4 milioane de lei în 2007, potrivit datelor ANAF.

 

La sfârşitul anului trecut, trustul media şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din Republica Moldova, unde a lansat ziarul Adevărul, cu un tiraj de 7.000 de exemplare.

 

6 pagini color, în zilele de marţi, miercuri şi joi, şi în 24 de pagini, lunea şi vinerea. În fiecare zi de luni, ziarul va conține un supliment de sport, iar vinerea – un supliment de opt pagini cu programe TV, divertisment şi timp liber.

 

În portofoliul Adevărul Holding se mai află reţeua de ziare gratuite „Adevărul de seară”, tabloidul „Click!”, revistele „Dilema veche”, „Historia”, „Forbes România” „Foreign Policy”, „OK!”, „Tango”, „Click! pentru femei” şi cea mai recentă revistă, “Ştiinţa şi tehnica”.

De la 1 decembrie a fost deschis biroul de la Bruxelles (Belgia), care furnizează ştiri şi reportaje de la Parlamentul European

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed