Patriciu: România trebuie să micşoreze cota unică, TVA şi să renunţe la 80% din bugetari. Cum comentaţi?

„Trebuie să reducem cota unică, TVA (taxa pe valoarea adăugată, n.r.), să acceptăm deficite temporare, pentru ca România să crească cu putere. Trebuie să plece patru din cinci bugetari şi desigur că nu pot fi lăsaţi pe drumuri, dar creşterea economică le poate oferi o şansă. Să ne vedem de drum cu un stat mai mic, dar mai puternic„, a spus Patriciu, fără a preciza cu cât ar trebui micşorate impozitele.

În prezent, în sistemul bugetar românesc lucrează circa 1,3 milioane persoane

El a adăugat că priorităţile pe care România trebuie să le aibă în vedere în perioada următoare sunt descentralizarea şi dereglementarea, pe care trebuie să le realizeze în următoarele luni, susţinând ideea unei „terapii de şoc” pentru revenirea din recesiune.

„Dacă acestea se întâmplă, creşterea economică e posibilă în 2010. Altfel, previziunile sunt optimiste”, a adăugat omul de afaceri.

În opinia sa, România se va confrunta în 2010 cu problema şomajului şi cu „o lipsă acută de bani, pentru că nu avem niciun fel de credibilitate în exterior din cauza gâlcevei politice”.

„Vă spun asta cu tristeţe, şi am oarecare relaţii în lumea asta. Nu ne crede nimeni în stare să ne guvernăm, să ne determinăm singuri viitorul”, a mai spus Patriciu.

El consideră, de asemenea, că România avea alte posibilităţi în momentul în care a încheiat acordul extern cu FMI.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed