Patronatele şi sindicatele vor CAS doar la cei cu venituri din DDA, dar care nu fac muncă de creaţie

Preşedintele UGIR-1903 Cezar Corîci, a declarat, marţi seară, la finalul întâlnirii cu staff-ul tehnic al Ministerului Muncii, că sindicatele şi patronatele au convenit cu aceşti experţi ca pentru drepturile de autor în sensul Legii 8/1996 să nu se plătească contribuţii de asigurări sociale, iar pentru toate celelalte aşa-zise contracte de drepturi de autor, „care de fapt înseamnă evaziune”, să se plătească.

„Am găsit un mod clar în lege de delimitare între cei care trebuie plătiţi pe drepturi de autor şi cei care nu. Aşteptăm acordul ministrului Muncii”, a spus Cezar Corîci.

La rândul său, preşedintele MediaSind, Cristian Godinac, a spus că federaţia pe care o conduce îşi va retrage plângerea prealabilă prin care se solicită Guvernului anularea modificărilor la Codul fiscal, dar şi normele de aplicare a acestora dacă această soluţie, adică plata contribuţiilor de asigurări sociale doar pentru contractele care nu respectă Legea 8/1996, va fi acceptată.

Godinac a precizat că nu este normal ca jurnaliştii, actorii, artiştii care fac muncă de creaţie să plătească de două ori contribuţiile sociale, iar şoferii, de exemplu, care sunt angajaţi cu contract de drepturi de autor, să plătească doar petnru aceste contribuţii. Citește mai mult pe www.mediafax.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed