Patronul companiei Loro Piana: „Ruşinaţi de faptul că geaca noastră de 12.000 de euro a fost purtată de Putin”

Imaginea lui Vladimir Putin care a vorbit în faţa naţiunii, de pe scena de la stadionul Lujniki din Moscova, îmbrăcat cu o geacă marca Loro Piana, companie piemonteză lider în producţia de produse din caşmir, „este o chestiune care provoacă o situaţie neplăcută din punct de vedere uman”, a comentat, întrebat de La Reppublica, antreprenorul Pier Luigi Loro Piana. Acesta conduce firma familiei înfiinţată în Valsesia, cu sediul principal la Quarona, şi care a fost achiziţionată în 2013 de gigantul francez de lux LVMH.

 

Haina îmbrăcată de Putin, peste un pulover alb şi vestă antiglonţ, se vinde în Rusia pentru aproximativ un milion şi jumătate de ruble, adică peste 12.000 de euro.

„Grupul din care face parte Loro Piana, spune antreprenorul, a întreprins deja toate acţiunile pentru a se distanţa şi a fi solidar cu poziţiile europene faţă de tragedia umană pe care o trăim”.

De la începutul lui martie, grupul LVMH, ca şi alte mărci de lux europene, a întrerupt livrările către Rusia şi şi-a închis buticurile pe perioadă nedeterminată.

„Cred că geaca purtată de Putin este o achiziţie care datează de mai mult timp – continuă antreprenorul – dar mai cred că acestea sunt subiecte minore în comparaţie cu tragedia unui război. Ca firmă, suntem pe deplin solidari cu poziţiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă purtată pe scenă, dar cred că Putin ar trebui să se gândească ce provoacă poporului ucrainean”.

Poziţia companiei a fost întotdeauna în favoarea poporului ucrainean. Încă de la începutul atacului rusesc, Loro Piana sprijină populaţia ţării atacate prin donaţii către asociaţii care aduc ajutoare.

Compania a trimis în Ucraina pături şi produse textile pentru refugiaţi şi pentru cei care au pierdut totul în bombardamente. „Susţinerea populaţiei, în acest moment, este cel mai important lucru, conclude patronul Loro Piana, iar ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru moral şi practic”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed