Patronul Telesport face afaceri cu servicii de asistenta rutiera

0
Patronul Telesport face afaceri cu servicii de asistenta rutiera

“Este o afacere care se va maturiza pe termen lung. In momentul in care vom avea mai multe autostrazi, anticipez ca va fi chiar obligatoriu ca fiecare sofer sa devina abonatul unei companii de asistenta rutiera. Un autoturism defectat pe autostrada trebuie luat cat mai repede de acolo, astfel ca o afacere de acest gen va prospera si in Romania, dupa cum s-a intamplat cu companiile de profil din Occident”, a declarat pentru Business Standard Horatiu Nicolau, patronul ACC. Compania va concura, astfel, Automobil Clubul Roman (ACR) si Serviciul Dacia Asistenta, ca jucatori importanti, in prezent, pe piata de profil. Nicolau a investit deja 300.000 de euro in ACC, alte 200.000 de euro urmand sa fie alocate pana la finele anului.

Firma este reprezentata, in prezent, in Bucuresti, Iasi, Brasov, Oradea si Arad, urmand ca, in curand, sa fie deschise centre si in Constanta, Timisoara, Bacau si in Cluj. ACC va beneficia de un dispecerat care va receptiona apelurile telefonice ale abonatilor la orice ora. Firma asigura abonatilor tot ceea ce implica suportul in urma unei defectiuni a autoturismului aparuta in traficul extraurban. ACC are, in prezent, circa 5.000 de abonati, afacerea, ca proportii, fiind inca in faza de inceput. Nicolau estimeaza ca ea va deveni profitabila in momentul in care numarul clientilor va ajunge pana la 25.000.

Abonatii pot beneficia de serviciile firmei pe o raza de 200 de kilometri in jurul localitatilor in care exista reprezentante. De asemenea, urmare a colaborarii cu companii similare din Occident, clientii ACC vor dispune de asistenta rutiera si in timpul calatoriilor in afara tarii, in conditiile in care serviciile oferite in pretul abonamentului sunt asigurate pentru aproape intreaga Europa.

In acelasi timp, Nicolau spune ca va infiinta si un serviciu de car rental in cadrul companiei, profitand de reteaua de sucursale ACC, care va fi dezvoltata in toate orasele mari din tara. “Deocamdata, in Romania nu exista firme de la care sa poti inchiria o masina la Bucuresti, spre exemplu, pentru a o preda la centrul din Timisoara. Voi crea eu un astfel de serviciu”, a spus Nicolau. Pentru marirea numarului de abonati, omul de afaceri intentioneaza sa foloseasca si fostii agenti care incheiau polite de raspundere civila obligatorie auto.

“Este o afacere pe termen lung. Cand vom avea mai multe autostrazi, anticipez ca va fi chiar obligatoriu ca fiecare sofer sa devina abonatul unei companii de asistenta rutiera Horatiu Nicolau patronul ACC