PDL Constanţa vrea să rupă coaliţia cu PSD

“Am luat în dezbatere la ultima şedinţă de Birou Permanent Judeţean de joi relaţia pe plan local din interiorul Coaliţiei şi vreau să vă spun că, în unanimitate, colegii din Biroul Permanent Judeţean au decis că aceată coaliţie nu există şi că doar formal noi suntem decişi să o denunţăm şi să renunţăm la ea. Am comunicat Biroului Permanent Naţional decizia noastră în cursul zilei de ieri (n.r. vineri), deci PDL Constanţa se manifestă pentru încetarea acestei coaliţii la nivel local”, a declarat, sâmbătă, deputatul Mircea Banias, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.
 
Banias a mai spus că “ştie toată lumea că între PSD şi PDL la Constanţa nu au fost relaţii de prietenie sau de iubire niciodată“. Acesta a precizat că s-a opus încă de la bun început, din luna ianuarie a acestui an, împotriva unei alianţe locale cu PSD, pe care a catalogat-o drept “absurdă“. “Oamenii care ne-au votat nu pot înţelege că ne aliem cu PSD”, a mai spus acesta.

Banias l-a criticat pe şeful PSD Constanţa, Radu Mazăre, pentru modul în care şi-a făcut campanie electorală şi a precizat că între PSD şi PDL Constanţa nu au avut loc mai mult de două, trei întâlniri.

“Din păcate, PSD, în afară de faptul că a militat foarte tare să-şi impună oamenii în funcţii, nu a făcut altceva decât să blocheze reforma în România, să se alieze mai pe faţă, mai puţin pe faţă cu PNL în Parlamentu unde Coaliţia PSD-PNL lucrează foarte bine şi e foarte bine cunoscută“, a precizat şeful PDL Constanţa.

“Din punctul meu de vedere relaţiile dintre PDL şi PSD la nivel naţional au ajuns la cel mai jos punct posibil de la începutul acestei coaliţii. Psd încearcă permanent să se delimiteze de guvernare şi este într-o permanentă campanie electorală. Cred că în aceste condiţii parteneriatul între PSD şi PDL nu prea se mai justifică“, a adăugat acesta.

“Ruptura s-a produs în fapt la nivel parlamentar, unde PSD şi PNL constituie o coaliţie şi votează împreună. PDL, la nivel parlamentar, este în opoziţie. Marea majoritate a proiectelor promovate de PDL se lovesc de votul majoritar al coaliţiei PSD-PNL, dovadă mai bună decât comisiile de anchetă înfiinţate la hotărârea comună a PSD şi PNL nu cred că există. Nu poţi să fii într-un parteneriat cu cineva căruia îi dai în cap în permanenţă“, a conchis Banias.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed