Pe cine trebuie să suni de Florii. Lista completă de nume care sunt sărbătorite duminică

Duminică, 25 aprilie, sărbătorim Floriile, iar în România există peste 1,4 milioane de persoane care își sărbătoresc și ziua de naștere. Pe cine trebuie să suni însă de Florii?

De Florii se sărbătoresc oamenii trecuți în neființă. Majoritatea celor care au pierdut o persoană dragă merg la mormânt, aprinzând o lumânare sau lăsând niște flori.

Totuși, pe lângă aceștia, există persoane care își sărbătoresc ziua de nume și nu, nu este vorba doar despre numele Florin și Florina.

Datele arată că peste 1,4 milioane de persoane de România își serbează ziua de nume de Florii. Iată deci pe cine trebuie să suni de Florii pentru a-i ura ”La mulți ani”:

Pe cine trebuie să suni de Florii

Persoanele pe care trebuie să le suni de florii sunt cele care poartă următoarele nume. Cel mai probabil de multe dintre ele nici măcar nu știai, căci își au rădăcinile în fel de fel de nume de flori, nu foarte cunoscute.

Astfel, duminică vei suna următoarele persoane: Anemona, Angela, Angelica, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruț, Codruța, Crăița, Crina, Crin, Crinu, Crinuța, Crizantema, Daria, Delia (de la dalie), Dumitrița (denumire populară a crizantemei), Eugenia, Floarea, Flora, Florența, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina.

Totodată, să nu uităm nici de Garofița, Gherghina, Gențiana, Hortensia, Iris, Iasmin, Iasmina (derivate de la Iasomie), Lacrămioara, Laur, Laura, Laurențiu, Laurian, Lauriana, Luminița, Lucia, Liliana, Lilian (de la liliac sau de la crin – Lilly, în engleză), Zambila și Zambilica, nume care sunt destul de frecvente, însă nu mulți știu că ziua lor este sărbătorită de Florii.

Mălin, Mîlina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Ortansa, Panseluța, Romanița, Roza, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Veronica, sunt alte nume care se adaugă sărbătoriților de astăzi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed