Pensia pe care o va încasa un român pentru 35 de ani de muncă, doar pe salariul minim

Ce pensie va încasa un român pentru 35 de ani de muncă pe salariul minim? Ministrul Muncii aduce niște clarificări importante.

Simona Bucura Oprescu a anunțat cât va câștiga un român care a lucrat 35 de ani, dar doar pe salariul minim pe economie.

Se pare că veștile sunt unele cât se poate de bune. Este vorba despre o creștere de câteva procente care o să se simtă la buzunar.

Pensia încasată de un român după 35 de ani de muncă pe salariul minim


„Aici vom avea o creștere semnificativă a pensiilor. Pe simulările de la Casa Națională de Pensii, un angajat cu 35 de ani pe salariul minim, de la indemnizația minimă, cu punctele de stabilitate nu va mai fi în această situație. Deci de la 1281 de lei, după recalculare ar avea o creștere de peste 80%. Este foarte important, pentru că în indemnizația minimă socială aveam și pensionari cu 15 ani, dar și pensionari cu stagiu complet de 35 de ani, dar au avut salarii mici și erau încadrați tot în acea indemnizație minimă. Și aici se văd efectele benefice, mergem într-o zonă unde, dacă ai muncit mai mult, primești mai mult.

Este foarte important că acum deja vedem o reglementare în vigoare, care a ajuns la maturitate. Deja Inspecția Muncii a explicat angajatorilor că trebuie acordate aceste majorări. Față de ianuarie 2023, avem cu 300.000 mai puțini angajați plătiți cu salariul minim. Aici este vorba și despre competențele angajaților, astfel încât angajatorii să fie interesați să îi plătească mai mult.

Avem proiecte ce țin de ucenicie, de primul loc de muncă și de competențe digitale, verzi și lingvistice, astfel încât să creștem nivelul de pregătire, astfel încât să se întâlnească pretențiile angajatorilor cu cele ale angajaților și să avem o piață a muncii mai puternică”, a explicat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed