Petre Daea: Trebuie să pregătim şi anul agricol următor/ Peste câteva zile intrăm la semănatul culturilor de toamnă şi astfel dăm drumul la începutul anului agricol 2022/2023

“Trebuie să pregătim şi anul agricol următor. La Vâlcelele s-a intrat în pregătirea terenului pentru pregătirea culturilor de toamnă. Peste câteva zile intrăm la semănatul culturilor de toamnă şi astfel dăm drumul la începutul anului agricol 2022/2023”, a declarat Petre Daea, duminică, la Digi 24. 
El s-a referit şi la reabilitarea sistemului de irigaţii. 
“Este obligaţie pe care o avem, obligaţie din prevederile legale instituite de Parlament pentru a ne realiza programul de reabilitate a sistemului de irigaţii şi extinderea lui pentru că iată cu ce ne confruntăm, iar măsurile acestea sunt puse în spaţiul legislativ tocmai pentru a preveni situaţii cu care ne confruntăm astăzi, ele sunt deosebit de grele, iar fermierii simt nevoia intervenţiei statului, iar statul face acest pas spre fermieri din interes legitim pentru ceea ce cer şi pentru gestionarea corectă a problemei”, a mai afirmat ministrul Agriculturii. 
Ministrul a mai anunţat că vizitează mai multe zone din ţară pentru a vedea lucrurile concrete care pot fi realizate. 
“Sunt în ţară pentru a face aceste lucruri concrete la faţa locului. Am văzut lucrările hidroameliorative din Bihor, acolo am stabilit cu cei responsabili ce trebuie făcut concret, ce etape de investiţii să desfăşurăm pentru ca acolo alături de desecare, pentru că e un sistem de desecare bine construit de-a lungul vremii, să-l putem folosim cu o dublă funcţiune şi de desecare şi de irigare atunci când situaţia o cere”, a mai declarat Petre Daea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri