Petre Roman: Miza reformei energetice ar putea fi privatizarea Porţilor de Fier (VIDEO)

„Problema este dacă în spatele deciziei politice este o altă intenţie decât cea afişată. Văd că în studiul din 2007, pe care domnul Gheorghiu şi-l asumă, e vorba de privatizarea Porţilor de Fier. Raţiunea nu e clară pentru mine, fie ca om politic, fie ca specialist”, spune fostul premier Petre Roman.

„Asta a fost în 2007, în momentul în care era o discuţie pe privatizări. Şi atunci şi acum am optat pentru privatizări pe bursă şi nu mai mult de 10-15-25%. După părerea mea, dacă cineva mai ia decizia de a vinde active în ţara asta trebuie sa fie nebun”, crede directorul general ISPE, Dan Gheorghiu.

Director general Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Dan Gheorghiu, spune că în 2008, recomandarea sa de înfiinţare a unei singure companii energetice a fost forţată politic.

„În 2008 a fost o hotărâre a ministerului Economiei împreuna cu AVAS-ul şi am spus că mai bine decât nicio decizie, este bună şi asta de creare a unei companii. Dar nu am susţinut aceasta, iar AVAS-ului i-am prezentat la vremea respectiva studiul care era foarte proaspăt. Nu au vrut sa ţină cont de el şi au spus că pe noi ne intereseaza o singura companie”, a mai adăugat Dan Gheorghiu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed