Pieţele petroliere se vor destabiliza în cazul în care liderii G7 impun plafonarea preţului petrolului rusesc, anunţă Kremlinul

”Un lucru pe care îl putem spune cu certitudine: luarea unei astfel de decizii va duce la o destabilizare semnificativă a pieţelor petroliere”, a spus Peskov pentru CNN într-o conferinţă telefonică, când a fost întrebat dacă un potenţial plafon al preţurilor va dăuna din punct de vedere financiar Rusiei.

Miniştrii Finanţelor din G7 sunt aşteptaţi să se întâlnească, vineri, pentru a discuta despre stabilirea unui plafon al preţului petrolului rusesc.

Administraţia Biden a făcut presiuni astfel încât guvernele să introducă un plafon al preţului.

”Credem că acesta este cel mai eficient mod de a afecta veniturile lui Putin, iar acest lucru va duce nu numai la o scădere a veniturilor din petrol, ci şi a preţurilor globale ale energiei”, a declarat Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, la începutul acestei săptămâni.

Ministrul britanic de Finanţe, Nadeem Zahawi, a declarat, joi, că speră că miniştrii G7 vor ajunge la un acord.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat, joi, reporterilor că, dacă vor fi impuse astfel de restricţii, Rusia va suspenda aprovizionarea cu petrol şi ţiţei către statele care plafonează preţul  petrolului rusesc.

Peskov a confirmat vineri declaraţia lui Novak, spunând că Rusia nu va face comerţ cu petrol cu ţările care se vor asocia acestor restricţii.

”Acele ţări care se alătură unei potenţiale plafonări a preţului nu vor fi printre beneficiarii petrolului rusesc”, a subliniat el, adăugând că petrolul rusesc va merge în ”direcţii alternative”.

Peskov a refuzat să numească partenerii care ar putea beneficia de petrolul rusesc, intenţionează să dar a spus că ”sunt mai numeroşi decât înainte”.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed