Polonia se află în cea de-a treia zi de doliu naţional (VIDEO)

Trupul neînsufleţit al preşedintelui Lech Kaczyinski a fost adus ieri la Varşovia şi a fost depus la Palatul Prezidenţial. Ceremonia s-a desfăşurat sub privirile a zeci de mii de oameni. Între timp, la Smolensk, în vestul Rusiei, continuă ancheta în cazul tragediei care a avut loc sâmbătă dimineaţă.

Specialiştii iau tot mai mult în calcul varianta unei erori de pilotaj. Avionul în care se afla preşedintele Poloniei, soţia sa şi alţi 95 de politicieni polonezi şi oficiali militari de rang înalt s-a prăbuşit la aterizare lângă oraşul Peşorsk, regiunea Smolensk. În urma tragediei, toate persoanele aflate la bord au murit. Până acum au fost identificate însă numai 14 dintre cele 96 de cadavre.

Anchetatorii ruşi au avertizat că determinarea identităţii unora dintre victimele catastrofei de la Smolensk ar putea fi foarte dificilă şi că va fi nevoie de teste ADN. Delegaţia poloneză mergea la comemorarea masacrului din Katyn din 1940, când peste 22 de mii de polonezi au fost executaţi de armata sovietică.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed