x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Populaţia Chinei a scăzut pentru prima oară din 1949

Populaţia Chinei, cea mai numeroasă din lume, a scăzut anul trecut pentru prima oară de cel puţin 70 de ani, potrivit unor experţi, în pofida abandonării politicii copilului unic, relatează AFP.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.01.2019, 8:06

Datele oficiale urmează să fie cunoscute în ianuarie, însă, fără să le aştepte, specialistul Yi Fuxian, un cercetător din Statele Unite, la Universitatea Wisconsin-Madison, estimează că populaţia Chinei a scăzut anul trecut cu 1,27 de milioane de persoane.

 

Se poate spune că este foarte puţin raportat la o populaţie totală de 1,39 de miliarde de locuitori, însă este o premieră în istoria Republicii Populare Chineze, fondată în 1949.

 

În urma politicii nataliste a fondatorului regimului comunist Mao Zedong, China s-a lansat, la sfârşitul anilor ’70 într-o politică a copilului unic, criticată adesea din cauza brutalităţii sale.

 

Însă, în faţa îmbătrânirii populaţiei, Beijingul autorizează din 2016 ca toate familiile să aibă doi copii. Problema este că, din cauza cheltuielilor cu educaţia, sănătatea şi locuinţa, multe cupluri preferă să rămână la copilul unic, eventual să nu aibă copii.

 

mai multe, pe digi24