Poveste incredibilă. O cobră a murit, după ce a fost mușcată de un copil

În timp ce se juca în curtea casei sale, un copil din India a fost atacat de o cobră. Din instinct, băiatul a avut o reacție care i-a salvat viața.

Băiatul, care are 8 ani, a devenit viral pe internet, după ce oamenii i-au aflat povestea. Copilul, pe nume Deepak, a fost atacat de un șarpe, în satul Pandarpadh din regiunea centrală Chhattisgarh din India, pe 31 octombrie.

Presa din India scrie că băiatul a fost mușcat de o cobră veninoasă. În timp ce reptila s-a înfășurat cu toată forța în jurul mâinii lui pentru a-l ataca, el a găsit o soluție care i-a salvat viața.

Băiatul s-a speriat și a mușcat cobra

În timp ce cobra era înfășurată în jurul brațului băiatulul și-a înfipt colții în mâna acestuia. Deepak povestește că, din instinct, băiețelul a mușcat șarpele veninos înapoi și a reușit să-l omoare pe loc.

„Șarpele s-a înfășurat în jurul mâinii mele și m-a mușcat. Eram în mare durere. Deoarece reptila nu s-a clintit când am încercat să o scutur, am muşcat-o tare de două ori. Totul s-a întâmplat într-o clipă”, a declarat Deepak, potrivit New Indian Express, citat de livescience.com.

Cum se simte acum băiețelul

După ce a scăpat de prădător, băiatul s-a dus la părinții lui și le-a povestit ce s-a întâmplat. Speriați, aceștia l-au dus de urgență la spital. Acolo i s-a administrat un antivenin și a fost ținut sub observație timp de o zi.

Medicii au la concluzia că acesta a suferit o „mușcătură uscată”, ceea ce înseamnă că șarpele nu a eliberat niciun venin, din fericire. Băiatul a fost externat din spital și starea sa este una bună în prezent, potrivit rapoartelor.

Mușcăturile de șarpe sunt foarte comune în India

În India, mușcăturile de șarpe sunt la ordinea zilei. Un studiu recent publicat în 2022 a arătat că mai mult de 85% dintre decesele prin mușcături de șarpe înregistrate în 2019 au avut loc acolo.

În districtul Jashpur, acolo unde Deepak locuiește, este renumit pentru activitatea serpentină – există peste 200 de specii de șerpi care trăiesc în regiune. Potrivit studiilor, dintre 63.000 de oameni estimați că au murit din cauza mușcăturilor de șarpe în 2019, 51.000 au fost uciși în India.

Un caz similar a avut loc și în Turcia, tot în acest an, după ce o fetiță de doi ani a fost mușcată de șarpe în zona buzei în timp ce se juca în grădină. Acționând în aceeași manieră, micuța a mușcat la rândul ei șarpele a murit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed