Premieră în România: Texas la B’ESTFEST Summer Camp 2013!

0

Texas a fost formată în anul 1986 de către Johnny McElhone, având-o ca solistă pe Sharleen Spiteri. Trupa a lansat de-a lungul carierei 7 albume de studio, 2 albume live, doua compilaţii şi nu mai puţin de 31 de single-uri, 11 dintre acestea ajungând în UK TOP 10. Cu peste 25 de milioane de albume vândute în întreaga lume, trupa Texas a fost premiată cu numeroase discuri de argint, aur şi platină în ţări precum Marea Britanie, Fraţa, Olanda, Elveţia, Suedia, Germania şi Norvegia.

 

Southside, primul material din cariera trupei, promovat de single-ul I Don’t Want a Lover, a fost lansat în anul 1989 şi a atras atenţia fanilor şi criticilor deopotrivă. Succesul internaţional a venit însă în anul 1997, împreună cu cel de-al treilea album, White on Blonde, care a intrat în topurile din UK direct pe prima poziţie, devenind un adevărat bestseller şi fiind premiat cu 6 discuri de platină. Cinci single-uri au fost lansate în total de pe acest material, toate devenind hit-uri la nivel internaţional, piesa Say What You Want, una dintre cele mai cunoscute ale trupei, rămânând în UK Top 75 timp de 91 de săptămâni! Albumul a fost inclus de către Q Magazine în lista „Best 50 Albums of Q’s Lifetime”, fiind menţionat totodată în rândul celor mai bune 90 de albume ale anilor ’90. De altfel, anul 2010 a adus trupei o nominalizare şi în cadrul Brit Awards la categoria „Best Album in the Past 25 Years” pentru acelaşi material.

 

Succesul obţinut cu White on Blonde a fost confirmat ulterior de albumul The Hush (1999) (de pe care au fost lansate hit-urile In Our Lifetimesi Summer Son), şi materialul Greatest Hits (2000), care a inclus single-urile In Demand şi Inner Smile. Ambele albume au debutat pe primul loc în clasamentele din UK, fiind premiate cu trei, respectiv şase discuri de platină. Texas a mai lansat alte două materiale discografice înainte ca Sharleen Spiteri să pornească o carieră pe cont propriu. După ce a colaborat cu Rammstein, ca invitat special pe albumul Rosenrot al trupei germane, Sharleen a lansat Melody, primul ei album solo, în 2008, urmat de The Movie Songbook în 2010. În acelaşi an, după ce Johnny McErlaine, fondatorul trupei, a supravieţuit unui masiv anevrism cerebral, trupa a decis să se reunească, pentru prima data după 2005, începând lucrul la un nou album.

 

În luna februarie a acestui an, Texas a anunţat că a semnat cu Pias Recordings (casa de discuri a unor artişti precum Sigur Rós, Mogwai, Soulwax, Editors, Dead Can Dance sau dEUS, urmând să-şi lanseze albumul TheConversation în luna mai. Noul single este cel care dă şi numele albumului, fiind disponibil online şi pe canalele muzicale de specialitate încă de săptămâna trecută.

 

Prezentat de Ciuc Premium şi Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreaga durată a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) şi voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile în pre-sale atât online pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

 

Fanii B’ESTFEST au şansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale ediţiei 2012 în documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

 

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro şi www.facebook.com/Bestfest.Romania.