Premierul Ciolacu critică statul: Nimeni nu vine să facă investiţii dacă tu, statul român, nu investeşti în infrastructură

Premierul Marcel Ciolacu anunţă, în primul său discurs la o adunare politică în această campanie electorală, că în primele patru luni ale anului în România s-au făcut ”investiţii şi plăţi” în valoare de 41 de miliarde de lei, echivalentul întregului buget de investiţii al ţării din urmă cu câţiva ani. El subliniază nevoia ca statul să investească în infrastructură pentru ca afacerile private să devină rentabile, Ciolacu argumentând că ”nu există în afaceri Crucea Roşie”.

”În primele patru luni ale acestui an am avut investiţii şi plăţi efectuate de 41 de miliarde de lei.  Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României acest lucru. Acum câţiva ani vorbeam de această sumă întregul buget de investiţii al României. Aceasta face diferenţa. Această sustenabilitate venită pe investiţii, care imediat s-a văzut şi creşterea economică, trebuie cumva transferată în creşterea nivelului de trai şi, nu în ultimul rând, în serviciile oferite românilor. Trebuie în acest moment să venim cu liantul între o economie pe consum către o economie pe producţie. Nu poţi să ai investiţii, şi nimeni nu vine în acest moment să facă investiţii dacă tu, statul român, nu investeşti în infrastructură astfel încât rentabilitatea businessului pe care îl vor face în România să fie cea aşteptată de investitori. Nu există în afaceri Crucea Roşie. Toată lumea investeşte ca să câştige bani. Dar aceşti bani se şi reîntorc pe urmă către români”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, în discursul ţinut la lansarea candidaţilor PSD Brăila.

El a adăugat că ”sunt ultimii ani în care România se poate dezvolta în mod accelerat”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed