Premierul Ciucă, despre introducerea certificatului COVID: Parlamentul e în vacanță

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Vâlcea, întrebat dacă mai poate fi aprobat certificatul verde până la finalul acestui an, că nu crede că se mai poate aproba, pentru că Parlamentul a intrat în vacanţă.

„Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat„, a spus premierul, despre posibilitatea ca acest certificat verde să fie aprobat în Parlament, până la finalul anului, el precizând că Parlamentul a intrat în vacanţă, transmite News.ro.

Şeful Executivului a precizat că există o ordonanţă de urgenţă în Parlament şi un proiect de lege în Parlament.

Până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai declarat că în fiecare zi discută cu ministrul Sănătăţii tot ceea ce au de făcut astfel încât să pregătească întreg sistemul sanitar pentru a face faţă noului val al pandemiei.

Coaliţia de guvernare a renunţat la intenţia de a aproba proiectul certificatului verde într-o sesiune extraordinară, în această săptămână, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că prevederile din proiect privind condiţionarea accesului la locul de muncă de certificat este neconstituţională.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, încă din acel moment, că este dispus să demisioneze dacă nu este aprobat proiectul certificatului COVID.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că şi-ar fi dorit introducerea certificatului COVID, dar acesta nu a fost adoptat.

Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar dacă temporar, în România, în aşa fel încât să gestionăm cât mai bine acest val 5. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică, care să ducă la adoptarea unui astfel de document”, a mai spus ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed