Premierul italian Mario Draghi îndeamnă turiştii străini să-şi rezerve vacanţa în Italia de la jumătatea lui mai

Mario Draghi a apreciat, în urma unei reuniuni a miniştrilor Tursmului din statele membre G20, marţi, că este important să se aplice măsuri clare şi simple care să le permită turiştilor să călătorească din nou liber după pandemia covid-19.

, Draghi: It’s time to book your holidays to Italy. We look forward to welcoming you again

— Palazzo_Chigi (@Palazzo_Chigi)

El a anunţat că certificatul sanitar UE urmează să fie implementat până la mijlocul lui iunie, în vederea unei facilitări a circulaţiei persoanelor vaccinate împotriva covid-19 în Uniune.

Însă el a subliniat că Italia, în care turismul reprezintă aproximativ 13% din PIB, urmează să dispună de la jumătatea lui mai de un certificat ”verde”.

”Să nu aşteptăm până la jumătatea lui iunie paşaportul european”, a îndemnat Draghi.

”La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (…), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el.

Circulaţia între regiunile italiene au fost restricţionate anul acesta, în lupta în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

În urma unei scăderi a numărului îmbolnăvirilor zilnice de covid-19, Guvernul italian speră să atragă noi vizitatori pe timpul verii.

Italia deţine anul acesta preşedinţia G20 şi a prezidat marţi o reuniune a miniştrilor Turismului în care s-au dfiscutat mijloace de relansare a acestui sector, devastat de covid-19.

Miniştrii Turismului din statele membre G20 apreciază, într-un comunicat, că o ”reluare a călătoriilor şi turismului este esenţială în vederea unei restabiliri a economiei”.

Criza sanitară cauzată de covid-19 reprezintă o o ocazie de ”regândire a turismului”, mai ales din punct de vedere al apărării mediului, consideră ei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri