Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul aprobă două memorandumuri privind înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială şi a Oficiului de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA

”Avem două memorandumuri care sunt propuse de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Este vorba despre un memorandum prin care asigurăm înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială. Este un domeniu despre care am discutat şi am încercat să facem tot ceea ce ne stă în putinţă să putem să ne aliniem la celelalte state din Uniunea Europeană”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că ”avem deja 52 de milioane de euro asigurate pentru crearea hub-ului pentru inteligenţă artificială”.

”Ca atare, trebuie să facem în aşa fel încât să folosim inteligenţa cercetătorilor noştri şi a celor care sunt preocupaţi şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul cercetării şi inovării, atât în ţară, cât şi peste hotare, să poată să se angreneze în acest hub la nivel naţional”,a afirmat el.

Potrivit premierului, cel de-al doilea memorandum este un memorandum prin care se crează posibilitatea înfiinţării Oficiului de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA.

”Este clar că nu ţintim altceva decât constituirea unui nucleu de inovare care să poată să funcţioneze pe teritoriul Statelor Unite, în Silicon Valley. Nu este vorba doar de coordonarea şi cooperarea cu SUA, cu acest hub al inovării din Silicon Valley, ci este vorba de cooperarea cu celelalte structuri similare din întreaga lume. În interiorul Parteneriatului strategic cu SUA venim cu o nouă componentă, pentru că deja avem o serie întreagă de legături doar că ele nu au fost formalizate şi nu au fost coordonate şi gestionate aşa cum se cuvine de la nivelul unei instituţii guvernamentale”, a arătat el.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed