Prețul carburanților astăzi. Benzina a sărit de pragul psihologic de 7 lei

0


Astăzi, pe data de 22 februarie 2024, prețurile carburanților în România au înregistrat o creștere semnificativă. În București, prețul benzinei a depășit pragul psihologic de 7 lei pe litru, în urma unei serii de creșteri succesive.

Cea mai accesibilă opțiune pentru benzină standard este în prezent de 7,02 lei pe litru, în scădere față de 7 lei pe litru de miercuri, și poate fi găsită la mai multe stații Petrom și Lukoil din București. În Cluj-Napoca, prețul minim pentru benzină standard este de 7,05 lei pe litru, iar în Iași este de 7,01 lei pe litru.

În toamna anului trecut, prețul benzinei nu a mai depășit pragul de 7 lei pe litru.

În restul stațiilor din Capitală, prețurile pentru benzina standard se situează între 7,03 și 7,17 lei pe litru. În ceea ce privește benzina premium, acestea oscilează între 7,53 și 7,82 lei pe litru, și ele înregistrând o creștere.

Prețul minim pentru motorină standard în București este de 7,50 lei pe litru și se găsește la o stație Socar din strada Vasile Lascăr, nr. 141 A. Prețul maxim poate atinge 7,63 lei pe litru. În cazul motorinei premium, prețurile variază între 7,88 și 8,14 lei pe litru, și ele înregistrând o creștere ușoară.

Consiliul Concurenței a constatat că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină, cu o diferență de câteva zile. Aceste cotații reflectă cererea, oferta și tranzacțiile pe piața angro a combustibililor. Astfel, atunci când cotațiile internaționale Platts cresc, prețurile la pompă în România cresc și ele, iar când cotațiile scad, prețurile la pompă scad și ele, de obicei în interval de o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.