AcasăEconomiePreţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune...

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,57 dolari, sau cu 2,1%, la 76,87 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a câştigat, de asemenea, 1,73 dolari, sau 2,4%, până la 73,07 dolari pe baril.

Un raport bun referitor la locurile de muncă din SUA, pentru luna aprilie, a ajutat vineri preţurile petrolului să crească cu aproximativ 4%, chiar dacă soliditatea pieţei muncii ar putea obliga Rezerva Federală să menţină ratele dobânzilor mai ridicate pentru mai mult timp.

Petrolul Brent a terminat săptămâna trecută cu o scădere de aproximativ 5,3%, în timp ce ţiţeiul american a scăzut cu 7,1%, chiar şi după revenirea de vineri a preţurilor.

Ambele valori de referinţă au scăzut timp de trei săptămâni la rând, pentru prima dată din noiembrie.

”Redresarea preţurilor petrolului (luni) urmează revenirii acţiunilor companiilor din sectorul energiei pe Wall Street, vinerea trecută, după ce SUA au raportat date puternice privind locurile de muncă, care au atenuat îngrijorările legate de o recesiune economică iminentă”, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

Preocupările bancare au afectat recent piaţa, după prăbuşirea a trei mari bănci regionale. Totuşi, luni, acţiunile băncilor regionale au continuat creşterile, după revenirea de vineri.

 

Ultimele Articole