Preţurile petrolului au scăzut uşor luni, după atacul Iranului împotriva Israelului şi date economice din SUA

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în iunie au scăzut cu 35 de cenţi, sau cu 0,4%, până la 89,54 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, pentru livrarea în luna mai, au scăzut cu 25 de cenţi pe baril, sau cu aproximativ 0,3%, la 85,41USD pe baril.

Preţurile petrolului au scăzut în timpul tranzacţiilor cu peste 1%, înainte ca declinul să se atenueze după ce Reuters a scris, citând o sursă guvernamentală, că premierul Benjamin Netanyahu şi-a convocat cabinetul de război pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore.

 

Valorile de referinţă ale petrolului au crescut vineri, în aşteptarea atacului de răzbunare al Iranului, preţurile crescând la cel mai ridicat nivel din octombrie.

Atacul Iranului a implicat peste 300 de rachete şi drone şi a fost primul împotriva Israelului efectuat de o altă ţară în mai bine de trei decenii, stârnind temeri cu privire la un conflict regional mai larg, care va afecta traficul de petrol prin Orientul Mijlociu.

Iranul, declarând că consideră că represaliile sale s-au încheiat, a scăzut temperatura geopolitică, a spus analistul Kpler Viktor Katona.,

John Evans, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM, a spus că atacul iranian cu drone şi rachete ”ar fi putut la fel de bine să fi avut lumini discotecă mari pe ele şi să fi remorcat bannere cu ”haide, doamnelor şi domnilor, vă rog să mă împuşcaţi”.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed