Prima Casă 2 – Gheţea: Procedurile pentru construcţiile în asociere vor fi gata în două săptămâni

„Cred că săptămâna viitoare se poate vorbi de continuarea programului Prima Casă de achiziţionare de locuinţe vechi şi noi”, a spus Gheţea, la un seminar organizat de Ziarul Financiar, precizând că normele pentru construcţia de locuinţe în asociere vor fi aprobate în zece zile-două săptămâni.

Potrivit modificărilor programului adoptate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin Prima Casă va fi garantat în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi. Anterior modificării, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.

Premierul Emil Boc i-a cerut, miercuri, ministrului Finanţelor să se asigure că până la sfârşitul săptămânii vor fi încheiate cu băncile toate convenţiile de garantare pentru „Prima Casă”, astfel încât programul să fie operaţional începând cu luni, 8 martie, ca „un cadou pentru românce şi români”.

Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat, joi, că a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de bănci care au transmis oferte de participare la programul Prima Casă, cele mai mari fonduri fiind alocate şi BCRBRD.

Pentru cea de-a doua etapă a Programului Prima Casă au trimis oferte de participare 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed