Prima femeie la conducerea unui hotel de 5 stele din Capitală

“În contextul actual al pieţei hoteliere de cinci stele, în care gradul de ocupare a scăzut simţitor, antrenând o scădere, în medie, cu 30% a tarifelor comparativ cu acelea practicate până în 2008, eu cred că suntem angajaţi într-o provocare dublă: pe de-o parte, aceea de a respecta în continuare calitatea şi standardele segmentului de lux, iar pe de altă parte, aceea de a alinia din nou tarifele pentru a reflecta acele standarde”, a declarat Sonia Năstase, potrivit unui comunicat al companiei.

Noul director general vine la conducerea HoJo Plaza având 12 ani de experienţă în industria ospitalităţii. Aceasta a ocupat poziţia de director de marketing şi vânzări în cadrul aceluiaşi hotel până în anul 2005, când a trecut pe partea de consultanţă pentru acest domeniu la compania condusă de Tinu Sebeşanu, Trend Hospitality, unde, până în prezent, a ocupat funcţia de senior associate.

Potrivit comunicatului, preluarea oficială a noii poziţii de director general se va realiza la jumătatea lunii octombrie 2009, când Peter Martin va preda conducerea operaţiunilor pe perioada următoarelor luni.

Hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Capitală a realizat în 2008 venituri de 14,1 milioane de euro, estimând pentru acest an o stagnare a afacerilor. Acesta are o capacitate de 285 de camere repartizate pe 18 etaje şi face parte din grupul Wyndham Hotel Group, cel mai mare francizor de unităţi de cazare din lume, care totalizează aproape 7.000 de hoteluri în 66 de ţări de pe şase continente.

Pe lângă Howard Johnson, Wyndham Hotel Group reuneşte branduri cum ar fi Ramada, DaysInn, Baymont sau Hawthorn. Piaţa hotelieră de cinci stele din Capitală este împărţită între opt mari jucători: InterContinental, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza, Radisson SAS, Carol Parc, Howard Johnson şi Casa Capşa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed