Primăvara a venit pe 1 ianuarie. În Olt și Alba, ghioceii și margaretele au înflorit

Vremea anormal de caldă din ultimele zile ale anului 2022 a dat peste cap natura, unele zone ale țării. „Vestitorii primăverii” au înflorit, în 2023, pe 1 ianuarie.

Într-o comună din Olt au apărut deja primii ghiocei ai anului, chiar dacă suntem abia pe 2 ianuarie.

Mai mult decât atât, la Alba Iulia, pe zonele verzi din curtea Cetăţii Alba Carolina, au înflorit deja margaretele sălbatice, scrie albaiuliainfo.ro.

Primăvara pare să fi venit în Dorobețu cu două luni mai devreme

Dacă este să privești peisajul, în Dobrețu, județul Olt, pare că a venit deja primăvara. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, în prima zi din 2023 au înflorit ghioceii, cu două luni mai devreme decât ar fi normal.

Grădina unei localnice din Dobrețu, județul Olt, s-a umplut de ghiocei înfloriți (social media)

Păcălită de temperaturile ridicate, natura s-a bulversat. Spațiile verzi din Cetatea Alba Carolina s-au umplut de margarete sălbatice. Cu doar o săptămână înainte, de Crăciun, pe o stradă din Alba Iulia apăruseră ghioceii.

„Noul an a venit cu temperaturi-record pentru această perioadă a anului, spun meteorologii. Este mult mai cald decât în mod obișnuit, iar temperaturile aduc aminte mai degrabă de primăvară decât de mijlocul iernii. De altfel, ziua de sâmbătă a fost cea mai caldă zi de 31 decembrie din ultimii ani, a declarat la Digi24 Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed