x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

Primele vedete ale muzicii anilor ’90 sunt astăzi șoferi, vindecători, marinari ori aviatori

Fotografi, tatuatori, marinari, șoferi, aviatori, vindecători ori graficieni, ba chiar șef de cabinet de ministru, sunt câteva exemple de meserii pe care le-au îmbrățișat fostele vedete ale muzicii.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2020, 18:57

Refrenele muzicii anilor ’90, chiar dacă azi par puerile, rămân în vogă pentru generațiile de tineri care le-au făcut mai ritmată adolescența. Melodiile au rămas amintiri frumoase chiar și pentru cei care le cântau, căci destinul i-a dus în cu totul alte zone profesionale.

După 20 de ani, celebritate și emisiuni de televiziune ca șef al trupei Hi-Q, Mihai Sturzu a lăsat distracția de-oparte căci este…pilot de linie pe aeronave de pasageri. Noul Mihai Sturzu, îmbrăcat în uniforma de pilot cântă la comenzile unui masiv Airbus 320 de 50.000 tone (FOTO).

 

Dorin Topală de la Valahia (FOTO) a avut timp să aprofundeze versurile melodiilor pe care le cânta cu Valahia precum ”Vrem fetițe dotate”, ”Banii și fetele”, ”Banana” ori ”Scufița” , în lungi voiaje pe mările și oceanele lumii. Dorin este ofițer naval și, când nu este în voiaj, lucrează la o firmă de reparații navale din Constanța.

În urmă cu 20 de ani Mihai Onilă și al său grup AXXA rupeau inimi de adolescente. Acum le repară în calitate de tereapeut vindecător, bioenergetician și sofer la o firmă de transport alimente în Belgia.

Primul solist Akcent, Marius Nedelcu a dat muzica pe fitness,a fost director al unei mari rețele la nivel mondial, și, mai nou, locuiește la Londra propune propriul sistem de transfer bancar

Din cei ce au turnat Gaz pe Foc în anii ‘90, Lucian Viziru s-a refugiat în tenis, tradiție de familie (este antrenor), Răzvan Iacob este asistent universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Carol Davila”, Andrei Roșu ultramaratonist iar Alin Lupșa dentist.

t-Short rămâne de departe prima și cea mai populară formație dance a anilor ’90. Acei ani cu stadioane pline ochi au rămas o frumoasă nostalgie. Carmen Ionescu, solista trioului a fost contabilă iar acum lucrează ca grafician.

Viața după SIMPLU nu a fost chiar atât de simplă pentru toți dansatorii trupei, precum a lui Smiley. Marius Viorel Alexe, ”Francezu”, care, chiar dacă nu mai e el celebru, crează și execută tatuaje

Așa arată azi Dj Problemă (MB&C), Mihai Onilă (Axxa) și Marius Nedelcu (Gaz pe Foc)

Așa arată azi Dj Problemă (MB&C), Mihai Onilă (Axxa) și Marius Nedelcu (Gaz pe Foc)

Flick și Miss Planet 2019 s-au căsătorit și în fața lui Dumnezeu. Naș, Daniel Buzdugan!

Adrian Zainea, vedeta anilor 2000 din grupul LA s-a mutat în Marea Britanie, unde este fotograf în Leiston.

Din MB&C, una din primele formații dance, Bogdan Tașcău, Dl Problemă, a ajuns antrenor de dezvoltare personal, specialist recomandat pentru team-building-uri corporate. Sorin Frunză, colegul său cu care făcea furori prin ’95, este tour pentru diverși artiști noi.

Cândva bătea la butoaie în trupa SISTEM, Ciprian Rogojan a prins un mandat de ”bătut” holurile Parlamentului. A fost cel mai tânăr senator,  acum este șef de cabinet la Ministerul pentru Mediu de Afaceri.

Primul pe lista profesionișltilor din pionieratul biz-ului nostru, Edy Schneider este omul ce a dat startul  genurilor arătându-le drumul spre succes al celor de la BUG Mafia, 3 Sud Est, BUG Mafia, Genius, ori Hi-Q .Fostul Dj Phantom nu se mai ocupă de muzică însă face performanță într-un alt domeniu, foto-video. Are propria firmă de profil.

Ovidiu și Cezar Hălmăgean își aduc aminte cu plăcere vremurile de acum 20 de ani când hiturile lansare de formația lor, Genius- ”Macho man” ori ”Vara”- se auzeau la fiecare colț de stradă.  Cezar are propria firmă de programare IT iar Ovidiu conduce un studio  de producție video.

Ionuț Voicu, cel ce horea întreaga țară prin Ro-Mania în anii 90 filmează astfel de momente acum. Ion din România are propria echipă de filmare și montare, dar și propriul studio de înregistrare.

Leonard Muha a emigrat în Andalucia, Spania. După ce a terminat etapa Cassa Loco, formația cu care a lansat amuzante succese, amintim: ”Vând fân”, ”Sorel”, ”Ce bine-mi pare că ai luat țeapă” ori ”Goanga”, Muha a început o nouă viață, și lucrează la un site dedicat românilor din Spania.

Irina Nicolae de la A.S.I.A. locuiește la Budapesta și a devenit scriitoare de cărți pentru copii.

Manuela Fedorca are propria grădiniță iar Liliana Fedorca e psihoterapeut. În anii ‘90, Manuela și Liliana Fedorca, erau unele dintre cele mai apreciate soliste. Împreună au format chiar trupa Elixir .Artistele s-au retras discret din muzică și și-au construit familii și afaceri. (Manuela are doi copii, iar Liliana, unul).

S-a căsătorit Roxana Blagu! A făcut senzație în Trident, cel mai sexy grup feminin din muzica românească