Problema reală a lui Putin: ”Tigrul de hârtie” descoperit la forțele rusești

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a trecut în a treia lună, iar deznodământul său este greu de prezis. Rusia pare că și-a schimbat obiectivele, însă liderul de la Kremlin se confruntă cu o problemă reală: ”armata roșie” s-a dovedit a fi mai mult ”un tigru de hârtie” decât un urs puternic.

Consecințele acestei slăbiciuni a dus la pierderea a 15.000 de militari ruși în războiul din Ucraina, un număr care a depășit victimele sovietice din Afganistan acumulate timp de 9 ani, începând cu 1979, potrivit unei analize realizate de publicistul și scriitorul american Peter Suciu în 19fortyfive.

Încă din timpul alegerilor prezidențiale din 2012 din Statele Unite, candidatul republican Mitt Romney, care în prezent este senator, a avertizat că Rusia rămâne marea amenințare geopolitică a Americii.

Putin a creat un nou sistem de informații – Poseidon! Se spune că va lupta împotriva corupției

Rusia a creat probleme la nivel internațional, după anexarea Crimeei din 2014, în timp ce Moscova a încercat să-și extindă bazele sale din străinătate, în Africa și Orientul Mijlociu.

”Invazia lui Vladimir Putin din Ucraina este prima din ultimii 80 de ani, când o mare putere a acționat să cucerească o națiune suverană. Este fără justificare, fără provocare și fără onoare”, a declarat luna trecută Romney, după ce Rusia și-a lansat atacul.

Eșecurile Rusiei din Ucraina nu trebuie să schimbe strategia NATO

Analistul îi dă dreptate lui Romney, chiar dacă performanța militară a Rusiei în Ucraina a arătat deficiențe considerabile. Realitatea de pe front a demonstrat că tancurile Moscovei au fost distruse în număr mare în ambuscade de ucraineni, în timp ce altele au fost ”furate” de fermieri, care au folosit tractoare pentru a le remorca.

Pierderile de militari ruși au crescut considerabil, ajungând la 15.000, așa cum a anunțat recent Ben Wallace, Secretarul Apărării al Marii Britanii. Iar acest număr a depășit deja victimele sovietice din Afganistan, suferite într-o perioadă de 9 ani, începând cu 1979!

De asemenea, Rusia a pierdut la fel de mulți soldați în Ucraina, cât au avut Statele Unite în Afganistan și Iraq, din 2001, adică în peste 20 de ani de confruntări.

Ceea ce este clar că, chiar dacă Rusia s-a dovedit a fi mai mult ”un tigru de hârtie” în lupte decât un urs puternic, așa cum părea, NATO și aliații săi nu vor trebui să lase garda jos și să sprijine Ucraina în continuare, susține analistul Peter Suciu.

Oficialii americani au precizat, de asemenea, că eșecurile Rusiei nu le vor da motive să regândească strategia sau cheltuielile existente. Invazia Ucrainei de către Rusia a dezvăluit probleme semnificate de logistică, comandă și control ale armatei roșii.

Dar pentru Statele Unite și NATO ar fi neînțelept să creadă că Rusia nu este încă o amenințare semnificativă. Este o putere nucleară, a dezvoltat arme hipersonice și are încă o forță considerabilă de submarine și avioane de luptă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed