La 15 ani face legea la Rallycross și Slalom Paralel și se visează pe circuit contra lui Max Verstappen!

Andrei Dună are rezultate excelente în cursele de Rallycross și Slalom Paralel și speră ca viitorul nu foarte îndepărtat să ajungă în Formula 1.

E pilot, are 15 ani și visuri mărețe!

„Sunt fan Formula 1 și într-o zi vreau să ajung cât mai aproape de ei. Pilotul meu preferat este Max Verstappen” – Andrei Dună, campion la Rallycross și Slalom Paralel. 

Până atunci, puștiul face legea în cursele de Rallycross și Slalom Paralel.

„Am început cu Rallycross, apoi am trecut la Slalom Paralel, o competiție premergătoare Raliului. Am acasă multe medalii și trofee câștigate la concursuri” – Andrei Dună, campion la Rallycross și Slalom Paralel.

Andrei este în lumea Motorsportului de la 11 ani. „Totul a început când tatăl meu m-a introdus în această lume, prin niște cunoștințe care organizau competiții pe Macadam și așa am învățat să conduc și să pilotez” – Andrei Dună, campion la Rallycross și Slalom Paralel. 

Anul acesta, tânărul a trecut la lucruri serioase. A participat la primele competiții de Anduranță.

„Este o trecere destul de mare, în primul rând de la Macadam la asfalt și în al doilea rând bugetele sunt mai mari, este destul de greu dar mă acomodez” – Andrei Dună, campion la Rallycross și Slalom Paralel.  

El se întrece pe circuit cu piloți adevărați.

„Pentru mine este o onoare, sunt un pește pe lângă rechini. M-am pregătit mult pentru aceste curse, pregătire fizică și mentală” – Andrei Dună, campion la Rallycross și Slalom Paralel.  

Andrei a debutat în Motorsport la 11 ani, în cursele Rallycross, dintr-o simplă întâmplare, care apoi s-a transformat într-o pasiune.

La vârsta de 13 ani a participat la fiecare cursă a campionatului de Rallycross, unde a obținut rezultate excelente. Micul pilot nu s-a mulțumit să concureze doar la Rallycross, ci a trecut și la Slalom Paralel, unde la prima participare a ocupat locul întâi la Clasa Junior. Până la 15 ani, Andrei e plin de medalii și de trofee câștigate la competițiile la care a participat. Puștiul a debutat la echipa Procar, apoi a trecut la RB Racing, iar din 2022 face parte din Racing Team a lui Vali Porcișteanu.

 

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed