PSD Iaşi cere explicaţii conducerii Aeroportului după retragerea companiei Eurowings. Lider local PSD: Când a avut loc majorarea taxelor aeroportuare cu 25 la sută, cine a decis-o?

Conducerea PSD Iaşi a adresat, luni, o scrisoare deschisă directorului Aeroportului în care solicită clarificări privind retragerea Eurowings de la Iaşi.

 

”Decizia companiei este cu atât mai surprinzătoare cu cât Eurowings abia deschisese aceste rute aeriene, acum câteva săptămâni. Una dintre cauzele vehiculate ar fi taxele prea mari percepute de Aeroportul Iaşi. Acelaşi subiect al suprataxării operatorilor l-a abordat şi compania Ryanair. Reprezentanţii acesteia au anunţat, în aprilie acest an, că şi-au revizuit planul de creştere pentru Iaşi deoarece Aeroportul a majorat taxele cu 25%”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.

 

Potrivit acestuia, creşterea bruscă a tarifelor de către Aeroportul Iaşi este fără sens, în condiţiile inaugurării recente a unui nou terminal, dar şi pe fondul reducerii operaţiunilor Wizz Air în România.

 

”Îi solicităm directorului de la Aeroport Romeo Vatră să clarifice întreaga situaţie. Care sunt motivele retragerii companiei Eurowings? Care este nivelul taxelor percepute de Aeroportul Internaţional Iaşi comparativ cu cele de pe Otopeni, din Timişoara, Cluj, Bacău şi Suceava? Când a avut loc majorarea taxelor cu 25 la sută, cine a decis-o şi care au fost motivele acesteia? Care este strategia Aeroportului Iaşi pentru a convinge alte companii aeriene să deschidă noi rute, crescând conectivitatea Iaşului cu lumea?”, a declarat şeful social-democraţilor ieşeni, Bogdan Cojocaru.

 

Compania aeriană Eurowings nu va mai opera pe Aeroportul din Iaşi începând din 10 iunie, la numai o lună şi jumătate de la introducerea primelor sale zboruri, către Dusseldorf şi Sttutgart.

 

Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a precizat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că retragerea Eurowings de la Iaşi s-ar datora gradului de încărcare redus pe cele două rute.

 

În urmă cu câteva săptămâni, compania Ryanair anunţa că nu îşi extinde în acest an activitatea pe Aeroportul din Iaşi, acuzând în principal taxele aeroportuare ridicate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed