PSD şi ALDE îşi „plantează” oamenii și în compania care asigură 20% din energia României

Printre cei 8 înscrişi, din care vor fi aleşi 7, se află o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu, un „liber profesionist” care a candidat pe un post de consilier la Consiliul General al Municipiului Bucureşti și un fost consilier al lui Andrei Gerea, fost ministru al Energiei. Cu o singură excepţie, niciunul nu are nicio pregătire în domeniul energetic, dar au un mare merit: au conexiuni politice în zona PSD-ALDE, mulţi fiind chiar membri de partid.

 

Aşa cum am mai scris recent, mandatul administratorilor la Nuclearelectrica expiră pe 25 aprilie, iar cel al directorului general, Daniela Lulache, câteva zile mai târziu. Ca şi în cazul Hidroelectrica, Ministerul Energiei vrea să numească membri provizorii, dat fiind că încă nu a demarat procesul de selecție pe OUG 109/2011 privind guvernanța companiilor de stat. Măsura este trecută pe ordinea de zi a AGA convocate pentru 24 aprilie.

 

„România liberă” a aflat care este lista candidaţilor propuşi de Ministerul Energiei pentru postul de membri provizorii, pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 26 aprilie, în Consiliul de Administraţie al SN Nuclearelectrica, funcţie de unde vor încasa lunar câteva mii de euro, dar şi din care ar putea rămâne cu mandat plin, de 4 ani. Iată lista acestora:

 

Andreaș Eva-Georgeta a fost consiliera pe relaţii externe a actualului premier Sorin Grindeanu pe vremea când acesta era preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, ocupând, potrivit datelor de pe site-ul CJ Timiş, funcţia de Şef Serviciu Relaţii Externe. Este licenţiată la Universitatea Europeană din Lugoj, Facultatea de Drept.

 

Anton Cristian Romulus a absolvit Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Management. A candidat, în mai 2016, din partea ALDE pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Potrivit listei de candidaturi (poziţia 23), nu deţinea nicio funcţie nicăieri, având trecută ocupaţia „liber profesionist”. Totodată, a fost consilier personal la Ministerul Economiei, în perioada 2012-2013, pe vremea când instituţia era condusă de Daniel Chiţoiu. Potrivit declaraţiei de interese depuse la acel moment, Anton avea acţiuni la două firme, High Wash SRL şi Bubbles Blue SRL.

 

Gentea Cristian este membru PSD din 1996, în prezent fiind consilier local în Piteşti, președinte al PSD Piteşti şi secretar executiv interimar al PSD Argeş. A absolvit Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti. Potrivit CV-ului public, din 1987 lucrează la Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti (fostul Institut de Cercetări Nucleare), unde a deţinut pe rând mai multe funcţii, iar din iunie 2012 şi până în prezent ocupă funcţia de director adjunct pe Securitate Nucleară. Dacă va fi numit, va fi în conflict de interese.

 

Lulache Daniela, cu diplimă de economist de la ASE, este, din 2013, actualul director general al Nuclearelectrica, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al companiei. Lulache a fost în atenţia presei din cauza veniturilor uriaşe încasate din funcţiile publice pe care le-a deţinut, unde a fost numită după ce l-a năşit pe liberalul Cristian David, fost ministru de Interne.

 

Mai multe, în romanialibera.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed