Radu Enache a luat pe hotelul Hello jumătate din cât fusese evaluat

“Tranzacţia este aproape de finalizare, iar banii obţinuţi îi voi direcţiona atât către proiectele noastre aflate în curs de derulare, cât şi către proiectele viitoare”, a declarat pentru Business Standard Radu Enache. În prezent, Continental Hotels se află în proces de renovare a hotelului de cinci stele Continental de pe Calea Victoriei, din Capitală, şi a hotelului Continental din Sibiu, care va fi transformat într-un hotel Ibis.

Totodată, va începe alte două proiecte hoteliere la Timişoara. Hotelul Hello, situat în zona Gării de Nord din Capitală, a fost deschis în octombrie anul trecut, în urma unei investiţii de 5 mil. euro şi are 150 de camere.

Contractele imobiliare de tip sale&leaseback presupun achizitia imobilului si transferarea dreptului de folosinta catre compania vânzătoare in cadrul unei tranzactii de leasing financiar imobiliar pe termen lung. La terminarea duratei de leasing, dupa achitarea obligatiilor contractuale, titlul de proprietate va fi returnat vânzătorului. Aşadar, hotelul Hello va fi în continuare operat de echipa lui Radu Enache. Tranzacțiile sales&leaseback se pot face în mod direct sau prin intermediul unei companii de consultanță imobiliară. “Domnul Enache ne-a ales pe noi pentru această finanțare, iar tranzacția s-a făcut fără intermediari”, a spus Bogdan Cernescu, director general Immorent.

Radu Enache nu este la prima tranzacţie de acest tip. În ultimii doi ani, acesta a vândut alte trei unităţi din portofoliu prin sistemul sale&leaseback: în 2007, unităţile Continental Arad şi Ibis Parlament Bucureşti, iar în vara anului trecut hotelul Ibis din Constanţa. Cumpărătorul a fost în toate cele trei cazuri compania Raiffeisen Leasing, care a plătit în total în jur de 28,5 milioane de euro. Lanţul hotelier Continental, numără un total de circa 2.000 de camere şi a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 27 milioane de euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed