Rata de neocupare a apartamentelor din SUA a urcat la 7,5%

La nivel naţional, rata de neocupare a urcat la 7,5%, cel mai mare nivel din 1987, fiind în creştere cu 1,4% faţă de anul trecut, potrivit unui raport al grupului Reis. În 1986, rata de neopcupare atinsese nivelul record de 7,8%.

„Ne apropiem de un nivel istoric”, a averizat Victor Calanog, director de cercetare în cadrul companiei sus-menţionate.

Faţă de cele trei luni anterioare, rata de neocupare a urcat cu 0,2% în ultimul trimestru, pentru care datele sunt disponibile. În 2006, rata de neocupare a atins minimul ciclic de 5,5%.

Recesiunea din Statele Unite a afectat piaţa imobiliară, unde cererea se bazează în principal pe creşterile de pe piaţa muncii. Cel mai mare grup de chiriaşi, segmentul persoanelor între 18 şi 24 de ani, a fost afectat cel mai sever de creşterea ratei şomajului.

În acelaşi timp, în sectorul apartamentelor s-au înregistrat cele mai multe cazuri de incapacitate de plată faţă de toate celelalte categorii ale pieţei imobiliare comerciale.

Chiriile cerute au scăzut în al doilea trimestru cu 0,7%, la 1.040 dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,6% faţă de cele trei luni anterioare, marcând cea mai puternică scădere de când compania Reis a început să urmărească datele.

De exemplu, în New York, cea mai mare piaţă imobiliară americană, rata de neocupare a scăzut cu 0,5%, la 2,9%, în ciuda unei scăderi a chiriei cu 1,7%, la 2.679 dolari, faţă de trimestrul trecut.

La nivel naţional, Reis se aşteaptă ca peste 100.000 de apartamente din construcţii noi să fie prezente pe piaţă până la finalul anului. De la începutul lui 2009, pe piaţă au intrat aproximativ 47.000 de apartamente noi.

În ceea ce priveşte americanii care deţin deja o locuinţă proprie, datele oficiale publicate la începutul lunii iulie arătau că cererea pentru credite ipotecare a scăzut în săptămâna încheiată pe 26 iunie până la cel mai mic nivel din ultimele şapte luni, descurajând speranţele privind o revenire economică.

Asociaţia bancherilor ipotecari a anunţat că indicele care măsoară cererile pentru credite ipotecare a scăzut cu 18,9% în săptămâna analizată, la cel mai mic nivel din noiembrie, în ciuda costului scăzut al creditării.

Datele statistice arată că americanii continuă să cheltuiască puţin şi să economisească mult, în contextul în care valoarea locuinţelor scade şi companiile îşi reduc forţa de muncă.

Statele Unite au pierdut de la începutul recesiunii, în decembrie 2007, şase milioane locuri de muncă, cel mai mare declin înregistrat de la cel de-al doilea Război Mondial.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed