AcasăEuropaReacția CE la declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban: Discriminarea rasială încalcă...

Reacția CE la declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban: Discriminarea rasială încalcă valorile

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a spus că Ungaria, la fel ca toate statele membre UE, s-a angajat să adere la valori comune, comentând ultimele declarații scandaloase ale premierului ungar Viktor Orban,

„Discuțiile politice fac parte din viața democratică, iar valorile care sunt aprobate și acceptate în comun trebuie să stea la baza lor. Valorile comune sunt consacrate în tratatele europene și internaționale, în special în Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a UE. Cu toții am promis să le susținem și să le protejăm”, a spus ea.

“Discriminarea rasială este călcarea în picioare a acestor valori. Uniunea Europeană este construită pe egalitate, toleranță, corectitudine și fair-play”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

Anterior s-a aflat că 53 de europarlamentari au făcut apel la președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cu o cerere de convocare a unei sesiuni de urgență pentru a discuta declarațiile lui Viktor Orban.

Reacția șefei CE vine după ce sâmbăta trecută, în cadrul „Universitații de vară Tushvanios” din stațiunea Beile Tușnad, Viktor Orban a vorbit împotriva „amestecării” raselor europene și extraeuropene în discursul său, care a revoltat imediat partidele de opoziție și politicienii europeni.

Apoi, consilierul primului ministru al Ungariei, Zsuzsa Hegedyush, și-a anunțat public decizia de a pune capăt cooperării cu acesta, după un discurs scandalos despre „puritatea națiunii” și „declinul Europei”.

Orban însuși a răspuns printr-o scrisoare publică de răspuns din partea consilierului său, afirmând că nu poate fi „acuzat cu adevărat serios de rasism după 20 de ani de lucru împreună”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.