Renault va investi 4 mld euro în vehicule electrice

Acordul prevede un parteneriat între grupul Renault-Nissan, CEA (Comisia franceză pentru Energie Alternativă și Atomică) și LG Chem și prevede colaborări atât în ceea ce prevede cercetarea cât și producția de baterii electrice pentru autovehicule.

 

LG Chem va construi o fabrică de acumulatori în Franța, urmând să producă acumulatori convenționali între 2015 și 2017, iar din 2017 să producă acumulatori de generație nouă.

 

Renault și CEA finanțează încă din 2010 un laborator de cercetare cu buget de 15 milioane anual, iar rezultatele promițătoare i-au făcut pe francezi să caute un partener capabil să le transpună pe liniile de producție.

 

LG Chem este deja un partener important pentru Renault, furnizând acumulatori pentru Twizy și ZOE, în vreme ce Kangoo Z.E. și Fluence Z.E. sunt echipate cu acumulatori AESC, un joint-venture între Nissan și NEC.

 

Renault dorește să integreze în Franța o cât mai mare parte a producției de vehicule electrice, inclusiv subansamble.

 

Grupul Renault-Nissan, liderul pieței europene de autovehicule electrice plănuiește să investească 4 miliarde euro până în 2015 și să vândă nu mai puțin de 1.500.000 de vehicule electrice până în 2016.

 

Deși comunicatul Renault nu spune nimic despre asta, nu m-ar mira ca o versiune electrică să fie oferită și pentru viitoarea citadină Dacia, care ar putea deveni primul low-cost ecologic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed