Rețeta de falimentare a Salrom

Salrom, singurul producător de sare din România, este în pericol să piardă cel mai important client din ţara noastră după ce oficialii societăţii au decis să nu depună oferte la licitaţiile estimate la o valoare totală de 67 milioane de euro fără TVA, pentru următorii patru ani. Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când conducerea Societăţii Naţionale a Sării a luat o astfel de decizie.

 

 

Dacă în anii trecuţi, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) i se reproşa că organizează licitaţiile pentru achiziţionarea sării în prag de iarnă, acum conducerea SN a Sării invocă condiţiile dezavantajoase din caietele de sarcini. Astfel, România riscă să devină importator de sare pentru drumuri, în timp ce zăcămintele de sare ale ţării noastre sunt uriaşe. Mai mult, riscăm să importăm sare pentru drumuri nu doar în iarna 2016-2017, ci în următorii patru ani.

 

 

 

La toate acestea se adaugă şi managementul defectuos al societăţii, care a pierdut în ultima perioadă o mare parte din pieţele externe unde exporta sare pentru drumuri. În acest caz sunt ţări precum Serbia sau Ungaria. Odată pierdute contractele de sare pentru drumuri, salinele Praid, Slănic Prahova, Târgu Ocna, Ocna Mureş şi Cacica au toate şansele să fie închise şi peste 1.000 de muncitori vor fi trimişi în şomaj.

 

 

 

mai multe, pe capital.ro 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed