Revista presei internaționale 24.03.2010 – Justiţia din Bulgaria, mai bine evaluată de CE decât cea din România

Potrivit Washington Post, secretarul american al Apărării, Robert Gates, a ordonat demararea unei anchete interne privind operaţiunile de informare ale Pentagonului. Decizia a venit ca urmare a informaţiilor apărute despre un responsabil al Pentagonului care ar avea propria reţea de spionaj în Afganistan.

Bulgaria a primit, pentru prima dată, o evaluare mai bună decât România, din partea CE. „Evaluarea Comisiei Europene privind situatia justiţiei din Bulgaria este cea mai încurajatoare dintre cele trimise până acum”, a declarat prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov. Aflat într-o vizită oficială de două zile în Qatar, Borisov a fost extrem de mulţumit de raportul CE, în care erau ramarcate eforturile şi voinţa politică ale cabinetului său, scrie Novinite. Borisov a ţinut să precizeze că Bulgaria a primit, pentru prima dată, un raport mai bun decât vecinii români.

Administraţia Obama a emis marţi un avertisment către cetăţenii americani prin care îi sfătuieşte să nu călătorească în Iran, invocand riscuri de ostilităţi, hărţuiri şi arestari. Departamentul de Stat de la Washington s-a adresat în mod special persoanelor cu dublă cetăţenie, iraniană şi americană, scrie AFP.

Citeşte şi Revista presei interne 24.03.2010 – Cum se poate fenta taxa auto: numere de Bulgaria

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed