Revista presei internaţionale 16 Februarie 2010 – Nokia şi Intel lansează sistemul de operare MeeGo

Belgia investighează accidentul feroviar, scrie BBC, în urma căreia au murit 18 persoane. Echipele de salvare şi-au petrecut toată ziua de luni pentru a căuta victime, anunţând că bilanţul morţilor ar putea suferi schimbări. Oficialii au afirmat că identificarea a pus probleme în cazul unora dintre victime. 55 de navetişti au fost răniţi grav, iar alte 89 de persoane au suferit răni uşoare.

Nokia şi Intel au dezvaluit, marţi, faptul că plănuiesc să realizeze un sistem de operare care să poată fi utilizat pe smartphone-uri sofisticate şi notebook-uri. Această decizie a fost luată pentru a prinde din urmă ofertele celor de la Apple şi Google, scrie Financial Times. Noua platformă va fi numita MeeGo şi ar putea permite celor de la Nokia să-şi îmbunătăţească poziţia slabă de pe piaţa smartphone-urilor.

China construieşte un nou port important în sudul ţării. Pentru că în regiunea Pakistan, Bangladesh, Myanmar comerţul a devenit din ce în ce mai activ, China a investit milioane de dolari în dezvoltarea infrastructurii locale şi construirea unui nod maritim. Însă aceste măsuri îngrijorează India căreia. Află de ce din New York Times.

Ţările care fac parte din zona euro au oferit Greciei o lună pentru a prezenta primele rezultate ale planului sau de reducere a deficitului său va trebui să accepte măsuri adiţionale, scrie El Pais.

Despre aceeaşi temă scrie şi Reuters care relatează că Grecia este prima ţară din zona euro care solicită un astfel de angajament după ce temerile privind datoria sa s-au adeverit şi au declanşat un atac de piaţa care a propulsat piaţa de obligatiuni în sus, iar moneda euro în jos.

Premierul israelian cere sancţiuni pentru Teheran. Primul ministru israelian, Beniamin Netanyahu, a cerut sancţiuni economice dure împotriva Iranului în timpul unei vizite la Moscova. Acesta s-a alăturat unui efort diplomatic în cazul unor discuţii pe tema acţiunilor militare ale Israelului sau Statelor Unite împotriva statului islamic, notează The Washington Post. Mai multe state sunt convinse că Iranul vrea să dezvolte arme nucleare. Israelul a aveertizat asupra aceste probleme cu mult timp înainte ca alte state să se gândească măcar la această chestiune.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed