Revista presei interne 25 februarie 2010 – Butunoiu, GB Executive Search: Angajarea bugetarilor – sinucidere curată!

FMI crede ca Romania va reusi sa recupereze pana in 2012 caderea economica dramatica, titreaza Ziarul Financiar. Romania va recupera de-abia in 2012 caderea economica provocata de criza, potrivit prognozelor de crestere a PIB ale Fondului Monetar International (FMI), insa analistii bancilor sunt mai optimisti si vad revenirea la nivelul PIB in euro din anul 2008 inca din 2011, inclusiv pe seama intaririi leului. FMI estimeaza ca Produsul Intern Brut va creste anul acesta cu 1,3%, anul viitor cu 4,7%, iar in 2012 cu 5,7%.

Evenimentul Zilei relateaza ca inspectorii Fiscului sunt în proces cu dezvoltatorii. Războiul dintre „dezvoltatorii imobiliari” şi Fisc pentru plata TVA aferent tranzacţiilor realizate în perioada 2006-2008 se mută în instanţă. După ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început să ia la puricat afaceri imobiliare de milioane sau zeci de milioane de euro realizate de diverse persoane fizice care nu au plătit TVA, au început să curgă şi plângerile penale împotriva inspectorilor fiscali care realizează controalele.

Ce şanse au bugetarii să se angajeze la privat, se intreaba Capital.ro. Specialiştii în resurse umane au păreri împărţite când vine vorba despre angajarea şomerilor proveniţi din mediul public. Sunt voci care spun că bugetarii pot avea un loc bine definit în companiile private, în timp ce altele susţin că nimeni nu îi vrea.

Butunoiu: „Angajarea bugetarilor – sinucidere curată!”

„Nu văd de ce o companie ar vrea să angajeze un bugetar”, tranşează problema head-hunterul George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanţă în resurse umane George Butunoiu Ltd. Explicaţia sa e una foarte simplă. După cum declară acesta, o companie privată ar angaja un fost bugetar doar dacă nu ar exista forţă de muncă suficientă pe piaţă, lucru care nu este nicidecum valabil astăzi.

Bursa ne informeaza ca instanţa decide azi viitorul Rafo. Rafinăria ar putea deveni eligibilă pentru garanţiile de stat, în valoare de 330 de milioane de euro. Conducerea „Rafo” aşteap-tă decizia Tribunalului Braşov, de astăzi, asupra solicitării adminis-tratorului judiciar al companiei pentru închiderea planului de reorganizare a rafinăriei, declanşat în urmă cu cinci ani.

Daily Business noteaza: Băncile din România au angajaţi de două ori mai ineficienţi decât în restul Europei. Fondurile de training pe care băncile locale le folosesc pentru pregătirea unui angajat sunt la fel de mari ca în restul Europei, dar rentabilitatea bancherilor locali este de două ori mai redusă decât media europeană, pentru că trainingurile de la noi sunt scumpe, iar angajaţii lipsiţi de motivaţie. Pe de altă parte, angajaţii locali sunt mai puţin productivi decât media europeană, deoarece, deşi „înghit” aceleaşi sume pentru pregătire, orele de training de care beneficiază un salariat român reprezintă doar 14% din media europeană.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed