Revoluția fiscală: Dragnea fuge de răspundere, Tudose aruncă vina pe multinaționale, iar Opozița depune moțiune de cenzură

Șeful PSD evită în mod clar să dea ochii cu presa pentru a explica ce se întâmplă cu măsurile fiscale și nu vrea să-și asume problemele cu care Executivul se confruntă după ce a reușit, prin măsurile fiscale adoptate, să nemulțumească sindicatele, patronatele și societatea civilă, toți acuzând că din cauza trecerii contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului vor scădea salariile și vor da peste cap economia. Dragnea nu a fost vazut la Parlament în cursul zilei de miercuri, iar zilele trecute a refuzat să stea de vorbă cu presa.

 

 

În toată această mare de nemulțumiri, PNL profită și vrea să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose. Însă, pentru ca demersul să aibă succes liberalii ar trebui să se bazeze pe voturile tuturor parlamentarilor din Opoziție și pe cele ale UDMR. Chiar și așa ar fi nevoie și de voturile lui Victor Ponta, un aprig contestator al lui Dragnea.

 

 

Astfel, pentru ca moțiune de cenzură să treacă sunt necesare 233 de voturi. PSD are 219 senatori și deputați la care se adaugă cei 23 de parlamentari ALDE și astfel au în total 242 de voturi, suficient, la prima vedere, ca moțiune să fie respinsă.

 

 

PNL are 98 de deputați și senatori și alături de USR, PMP și parlamentarii controlați de Victor Ponta, Opoziția ar strânge 175 de voturi care sunt clar insuficiente pentru a dărâma Executivul. Așadar, pentru ca demersul liberalilor să aibă succes trebuie să negoicieze cu parlamentarii minorităților naționale și cu cei ai UDMR. Dacă ar reuși să-i convingă, PNL ar strânge 222 de voturi, cu 11 mai puțin decât numărul necesar pentru a trece moțiunea de cenzură. Speranța liberalilor ar fi în Victor Ponta care ar trebui să convingă din parlamentarii Puterii să voteze împotriva propriului Guvern.

 

 

Cel mai probabil, în perioada următoare vor avea loc negocieri dure între parlamentari, cei mai curtați urmând să fie reprezentanții UDMR. Aceștia au mai multe proiecte legislative restante de la negocierile trecute printre care pragul pentru folosirea limbii maghiare și ziua maghiarilor și este de așteptat să negocieze cu ele pe masă.

 

 

Dacă ar fi să ne uităm la semnalele date în ultima perioadă, UDMR a criticat Guvernul și măsurile luate de coaliția aflată la guvernare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed