x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(7) "general"

REVOLUȚIE la VATICAN! Blogger, programator și sfânt, la doar 15 ani

Carlo Acutis a fost beatificat de Papa Francisc.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PLAYTECH | Publicat: 13.10.2020, 19:40

Pentru prima oară în istorie, un tânăr din generația milenialilor a fost beatificat. Carlo Acutis a fost trecut în rândul sfinților, deși a decedat pe 12 octombrie 2006, la doar 15 ani.

 

SURSE: Masca, obligatorie în spațiile deschise în județele unde rata de infectare va depăși 3 la mie

 

Carlo Acutis a fost programator, blogger și elev. Din păcate, și-a pierdut viața la 15 ani, pe 12 octombrie 2006, din cauza unei leucemii fulminante. El s-a stins din viață la spitalul San Gerardo din Monza. Chiar dacă a fost foarte tânăr, oficialii Bisericii Catolice sunt convinși că italianul a fost un model al credinței creștine, conform Ansa.

 

În îndemnul apostolic „Christus vivit”, Papa Francisc l-a propus tinerilor ca pe un model de sfințenie al erei digitale. Beatificarea lui Carlo Acutis, decretată de Papa Francisc, a fost anunţată de cardinalul Agostino Vallini, delegat pontifical pentru Bazilica San Francesco și Santa Maria degli Angeli, în timpul Liturghiei celebrate în Bazilica superioară a Sfântului Francisc din Assisi.

 

INSP rectifică cifrele. Prefectul Capitalei: Vom lua măsuri când avem o rată de infectare de 3,4 la mie

 

De acum înainte, Carlo Acutis va fi celebrat în fiecare an pe data de 12 octombrie, ziua decesului său.

 

În ceea ce privește activitatea sa de pe parcursul vieții, băiatul și-au folosit cunoștințele tehnice pentru a propovădui cuvântul lui Dumnezeu. Din acest motiv, va intra în istorie ca fiind primul sfânt din generația milenialilor. Născut la 1991, mulți îl consideră deja sfântul patron al internetului, pentru efortul și cunoștințele pe care le-a deținut în mediul online.

 

Tânărul Carlo Acutis, numit așa după bunicul său, a murit la Monza, însă, la cererea sa, a fost înmormântat la Assisi, în oraşul Sfântului Francisc unde a fost beatificat sâmbătă, 10 octombrie. Considerat un geniu în domeniul calculatoarelor și un foarte bun autodidact, tânărul și-a folosit cunoștințele de tech pentru a vorbit despre credință pe internet.

 

Articolul integral pe PLAYTECH