Rezumat bursier: Acţiunile BVB din nou pe plus, pe o piaţă roşie

Indicii pieţei locale au deschis mixt, însă scăderile s-au accentuat pe parcursul zilei. Cea mai mare volatilitate a fost în cazul BET-FI, care a avut scăderi şi de aproape 3%, însă spre final declinul era de 2 ori mai mic.

Aici SIF Oltenia a pierdut peste 2% şi închide la 1,38 de lei. Ruajele au depăşit 1 milion de lei. SIF Transilvania s-a depreciat cu aproape 3%.

Emitenţii bancari au stat ceva mai bine şi au testat variaţii pozitive spre finalul zilei. Închiderea însă a determinat stagnare pentru BRD la 11,4 lei, însă pe rulaje în creştere la 7 milioane de lei. De pe piaţa DEAL au mai venit alte 1,8 milioane de lei, după 2 tranzacţii la acelaşi preţ de referinţă, 11,4 lei. BRD a generat 70% din rulajele de pe acţiuni.

Banca Transilvania închide fără variaţii la 1,39 de lei.

BVB a fost din nou în atenţia investitorilor. Titlurile au generat cel mai mare număr de tranzacţii, 170, iar titlurile au fost pe locul 3 în top lichiditate, cu rulaje de 400 de mii de lei. Preţul a urcat la un nou maxim de la listarea societăţii din iunie, la 38,4 lei. Titlurile au plusat peste 30% în ultima lună.

În sectorul energetic s-au remarcat acţiunile Petrom şi Rompetrol Rafinare, cu scăderi de peste 3%, astfel BET-NG a pierdut cel mai mult dintre indici, peste 2%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed