Rezumat bursier: BET-FI câştigă 2%, pe o piaţă în urcare

După un debut uşor negativ, tendinţa s-a inversat după prima oră a şedinţei. Cumpătorii au fost mai activi în piaţă spre finalul zilei şi au mizat, în special, pe SIF-uri. BET-FI revine peste 22 de mii de puncte, însă închide săptămâna cu cel mai mare declin dintre indici, peste 2%. SIF Oltenia, plusează 1,5% şi închide la 1,35 de lei.

Transgaz a mişcat mai mulţi bani în şedinţa de vineri, faţă de zilele precedente. Pe segmentul principal au fost rulaje de 1,6 milioane de lei, iar acţiunile au plusat o jumătate de procent. Preţul urcă la 244 de lei. Transelectrica închide la 18 lei, fără variaţii. La acelaşi preţ a fost realizată şi o tranzacţie pe pe piaţa DEAL, cu o valoare de peste 1 milion de lei.

În sectorul bancar Erste Bank a plusat cel mai mult, peste 2%, după doar 4 tranzacţii. Preţul de referinţă a fost stabilit la 124,7 lei. BRD şi Banca Transilvania au câştigat peste 1%. Pe piaţa DEAL a fost realizată încă o tranzacţie cu acţiuni BRD, la 11,7 lei.
După schimbarea directorului general, acţiunea BVB a plusat aproape 2% şi închide la 34,3 lei.

Creşteri de 2 cifre, însă pe volume mici, au avut acţiunile Mechel Targovişte, Comcm Constanţa şi Transilvania Construcţii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed