Rezumat bursier: BET-FI trece pe plus la finalul zilei

În şedinţa de luni, indicii au evoluat foarte aproape de nivelurile de referinţă, pe fondul lichidităţii reduse. Segmentul principal al acţiunilor a generat rulaje de 1,3 milioane de euro. Au fost însă câţiva emitenţi care s-au remarcat.

Acţiunea BVB a fost din nou pe plus de aproape 2% pe o piaţă în uşor declin, de 0,25%. Titlurile închid a opta şedinţă de creşteri în care acumulează un avans de 20%. 29,1 lei-. În acest interval în piaţă s-au tranzacţionat peste 118 mii de acţiuni sau 1,5% din capitalul societăţii.

Un emitent care s-a remarcat a fost şi Siretul paşcani, cu scăderi de aproape 15%. Acţiunile au rămas fără ordine la cumpărare, iar preţul de referinţă a fost stabilit la 2,75 bani. Scăderile vin după ce societatea a decis să solicite deschiderea procedurii de insolvenţă.

Restul emitenţilor au evoluat modest, în ton cu indicii. La închidere BET-FI era pe plus, de 0,25%, în timp ce BET a pierdut 0,3%. Cel mai lichid emitent a fost Petrom, cu rulaje de 1,3 milioane de lei. Preţul coboară cu 0,6%, la 33,8 bani. Rulaje de peste 1 milion de lei au fost şi în cazul SIF Oltenia sau BRD. Ambele închid în stagnare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed